Hollandi turistid sattusid Austraalia Sydney asemel Kanada Sydneysse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand Austraalia Sydneys.
Rand Austraalia Sydneys. Foto: AFP / Scanpix

Enda arvates Austraalia lennule istunud hollandlane ja tema teismeline lapselaps maandusid päikesepaistelise Sydney asemel hoopis samanimelises linnas Kanadas, Nova Scotias, kirjutab uudisteagentuur

Reuters

.

71-aastane Joannes Rutten ja tema 15-aastane lapselaps Nick broneerisid Hollandi reisibüroo kaudu lennu Austraaliasse, et külastada Sydney lähistel Wollongongis ja Tallongis elavaid sugulasi.

Selles lootuses istusid nad ka möödunud nädala laupäeval Amsterdamis Schipholis Air Canada lennukile. Maandudes avastasid end aga Kanada kirderannikul asuvast Sydney-nimelisest kunagisest kaevanduslinnast, mis asub nende sihtkohast 17 000 kilomeetri kaugusel.

Air Canada korraldas päikselise nelja miljoni elanikuga Austraalia Sydney asemel jahedasse 26 000 elaniku ja kõrge tööpuudusega Kanada Sydneysse sattunud meestele hotellikohad. Austraaliasse jõudsid nad alles kolmapäeval.

«Minu arvates oli see 15-aastasele päris korralik seiklus,» kommenteeris juhtunut Rutteni Wollongongis elav nõbu Yvonne Wallace. «Nad pole reisimisega harjunud. Joannes oli täiesti läbi, kui ta saabus.»

Kanada Sydney lennujaamas Air Canada palgal olev Clare MacDougall meenutas aga meestega kohtumist järgnevalt: «Kui uks avanes, ütles lennuteenindaja: «Te ei usu seda, kuid meil on kaks inimest, kes arvasid, et nad on teel Austraalia Sydneysse.».»

«Nad tulid Kanada rahata – neil oli vaid Austraalia raha,» meenutas MacDougall.

See ei ole esimene kord, kui reisijad kaks Sydneyt segi ajavad. 2002. aasta augustis puhkasid Nova Scotias britid Raeoul Sebastian ja Emma Nunn, kes olid algselt samuti soovinud Austraaliasse reisida. Mullu lendas Austraalia asemel Kanadasse argentiinlanna Monique Rozanes Torres Aguero. Olles aga juba lennujaamas ühe kohaliku naisega sõbraks saanud, otsustas ka tema puhkuse siis hoopis Kanadas veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles