Kadõrov andis inimõiguslase kohtusse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Tšetšeenia Moskva-meelne president Ramzan Kadõrov andis kohtusse inimõiguslase, kes süüdistab teda seotuses Natalja Estemirova mõrvaga, teatas

Raadio Vabadus

.

16. juulil Moskvas antud pressikonverentsil ütles Estemirova organisatsiooni Memorial juht Oleg Orlov, et Kadõrov on inimõiguslase mõrvaga isiklikult seotud. Tšetšeenia liider süüdistas Orlovi seepeale omakorda enda au ja väärikuse teotamises.

Kohtu kaudu nõuab Kadõrov Orlovilt avalikku vabandust ja Eesti rahas ligi 3,5 miljoni krooniga võrduva moraalse hüvitise maksmist.

Orlov omakorda ütles Raadio Vabadusele, et ta on juba valmis vastama Kadõrovi kaebusele täpsema infoga ähvardustest, mida Tšetšeenia president inimõiguslasele tegi. Orlovi sõnul ei mõelnud ta kordagi oma avalduse tagajärgedele, sest tema jaoks on kõige tähtsam leida üles inimesed, kes tellisid ja viisid täide Estemirova mõrva.

Moskva Tverskoi kohus on alustanud uurimist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles