Soome politsei ei välista Arctic Sea afääris kindlustuspettust

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvahelise avalikkusse üha suuremat tähelepanu pälviv kaubalaeva Arctic Sea'd ümbritsev müsteerium lahenemise märke ei näita, aluse asukohast pole endiselt kindlat teavet.


Soome keskkriminaalpolitsei pole saanud ametlikku kinnitust laeva viibimisele Aafrikast läänes Roheneemesaarte lähistel, vahendas STT.

Politseil pole mingeid andmed laevaga lähiajal saadud ühendusest.

Korrakaitsejõud lähtuvad oletusest, et kaubalaev on kaaperdatud. Samas on kõik variandid laeva kadumise osas võimalikud. Tegelikkuses tähendab see, et politsei ei välista kindlustuspettuse võimalust.

«Seegi liin on uurimise all, kuid uurimise praeguses järgus ei saa ma seda põhjalikumalt kommenteerida,» rääkis keskkriminaalpolitsei uurija Markku Ranta-aho.

Puidulastiga Arctic Sea lahkus Lääne-Soomes asuvast Pietarsaari sadamast 22. juulil ja pidi jõudma sihtkohta Alžeerias 4. augustiks, kuhu ta pole senini saabunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles