Karzai rivaal astub talle kandadele

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdullah Abdullah
Abdullah Abdullah Foto: Reuters / Scanpix

Afganistani praegune president Hamid Karzai on vaid kahe protsendiga ees oma peamisest rivaalist Abdullah Abdullah'st, vahendas selle riigi valimiskomisjoni pärast rohkem kui poole miljoni hääle ülelugemist tehtud avaldust uudistevõrk AFP.

«Kõigist 524 444 kehtivast häälest sai tema ekstsellents Hamid Karzai 212 927 ja tema ekstsellents Abdullah Abdullah 202 889,» teatas Afganistani valimiskomisjoni juht Daud Najafi. Järgnesid praegune parlamendisaadik Ramazan Bashardost 53 740 ja endine Maailmapanga analüütik Ashraf Ghani 15 143 häälega.

Täna teatavaks tehtud tulemused puudutavad umbes kümmet protsenti kõigist möödunud neljapäeval peetud presidendivalimistel antud häältest. Najafi rõhutas, et kui hääli edasi loetakse, muutuvad kindlasti ka tulemused. Need hääled olid 21 Afganistani provintsi osaline tulemus. Üldse on selles riigis 34 provintsi.

Keskvalimiskomisjonini pole veel jõudnud lõunaosas asuva ja ka Eesti sõdurite teenistuspaigaks olevas Helmandi ning suhteliselt rahuliku põhjaprovintsi Badakhshani hääled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles