Netanyahu nõuab Iraanile «halvavaid sanktsioone»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu Foto: AFP / Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu nõudis täna Saksa kantsleri Angela Merkeliga kohtudes Iraanile tuumaprogrammi lõpetamiseks «halvavate sanktsioonide» kehtestamist.


«Aega ei ole palju,» ütles ta.

«Ma arvan, et kõige tähtsam oleks kehtestada see, mida USA välisminister (Hillary Clinton) on nimetanud halvavateks sanktsioonideks. Sellele režiimile on võimalik avaldada tõelist survet, tõelist majandussurvet, kui maailma suurvõimud ühineksid.»

Netanyahu lisas, et kui ÜRO Julgeolekunõukogu ei ole Venemaa või Hiina vastuseisu tõttu võimeline sundima Teherani sanktsioonide abil kahtlaseid tuumatöid lõpetama, võiks «soovijate koalitsioon» rakendada oma meetmed.

Merkel ütles, et kui Iraan ei ole järgmiseks kuuks oma rahvusvahelisi kohustusi täitnud, tuleks kaaluda senisest tõsisemaid samme, näiteks energiasanktsioone.

Lähis-Ida ainsaks tuumariigiks peetav Iisrael kahtlustab oma suurimat vaenlast Iraani soovis töötada tsiviiltuumaprogrammi kattevarjus välja tuumarelv. Teheran eitab seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles