Röövitud USA tüdruk elas 18 aastat vangistaja tagaaias

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phillip Garrido.
Phillip Garrido. Foto: Reuters

11-aastaselt inimröövi ohvriks langenud ja nüüd 29-aastaselt vangistaja kahe lapse emana üles leitud ameeriklanna Jaycee Lee Dugardi kasuisa Carl Probyn tunnistas, et ei uskunud enam tüdruku elusana leidmisse, kuid lootis, et ehk leitakse kunagi üles tema röövlid.


Probyn kuulis, kui 1991. aasta 10. juunil Californias South Lake Tahoe linnas koolibussile rutanud Dugard ootamatult karjatas. Ta nägi, kuidas tüdruk võõrasse autosse tiriti ja püüdis seda jalgrattal kätte saada, kuid edutult. Pärast seda ei kuulnud ta lapsest enam midagi.



«Ma olen läbi teinud põrgu,» tunnistas Probyn ajalehe The Los Angeles Times teatel. Mitte ainult teadmatusest kasulapse saatuse pärast. Vaid seetõttu, et kahtlustama hakati teda. Kuigi mees kinnitas, et on süütu, vaatasid isegi lähemad sugulased teda kahtlustava pilguga. Need pinged peegeldusid ka tema ja abikaasa suhetes ning naine kolis minema.



Probyn vabanes poolkahtlusaluse rollist alles nüüd. Nimelt hakkas politseinikele California ülikooli juures silma imelikult käituv mees, kes jagas seal kahe blondi tüdruku seltsis usukirjandust.



Selgus, et see mees on seksuaalkuritegude eest vangis istunud 58-aastane Phillip Garrido, kes ei tohiks viibida laste seltskonnas. Seejärel tuli aga välja, et 11- ja 15-aastane tüdruk on tema tütred, kelle emaks on seni teadmata kadunud olnud Dugard.



Praeguseks on vahi alla võetud ka Garrido 54-aastane abikaasa Nancy. Neid süüdistatakse inimröövis ja vägistamises.



Politsei versiooni kohaselt röövis Dugardi just Nancy Garrido. Seejärel panid nad tüdruku elama oma hästi isoleeritud tagaaeda Californias Antiochi linnas, kus too röövi ja vägistamiste ohver oma vangistajale ka kaks last sünnitas.



«Kumbki laps polnud kunagi käinud koolis ega arsti juures,» jutustas El Dorado maakonna abišerif Fred Kollar uudistevõrgule AFP. «Neid hoiti sellel krundil täielikus isolatsioonis.»



Phillip Garrido vanem vend Ron Garrido tunnistas AFP-le, et teade pereliikme vahistamisest šokeeris teda, kuid arvestades venna narkomaaniminevikku, seksuaalhälbeid ja vanglas abiellumist usub ta kahtlustuste paikapidavust.



Nancy Garrido oli tema abikaasa venna kirjelduste kohaselt nagu robot, kes oli täielikult abikaasa kontrolli all ja tegi kõike, mida talt paluti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles