Poola meedia: Putini lennuk riivas valgustusposti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transpordilennuk IL-76 Punase väljaku kohal
Transpordilennuk IL-76 Punase väljaku kohal Foto: AFP / Scanpix

Poola meedia väitel juhtus Gdanskis Lech Wałęsa nimelisel lennuväljal eile õhtul intsident Venemaa peaministri Vladimir Putini lennukiga IL-76, mis pärast maandumist riivas vasaku tiivaga valgustusposti.


«See intsident pole üldse märkimisväärne, peaministri visiiti ega tema programmi see ei mõjuta ega hakka mõjutama,» ütles Putini pressisekretär Dmitri Peskov raadiojaamale

Ehho Moskvõ.

«Ažiotaaž, mis selle tagajärjelt tekkis Poola meedias, pole absoluutselt õigustatud,» lisas ta.

Peskovi jutu järgi oli tegemist lennukiga, millega Vene ametnikud lendasid Poola, et valmistada ette valitsusjuhi lähenevat visiiti. Putin lendab Poola ametlikule visiidile 1. septembril, et mälestada 70 aasta möödumist Teise maailmasõja algusest.

Peskovi väitel õnnestus maandumine hästi, kuid lennukit perrooni juurde pukseerinud auto valis vale trajektoori ja lennuki vasak tiib riivas seetõttu valgustusposti. Postiga ei juhtunud midagi, tiib sai pisut kannatada, lisas ta.

«See ei ole peaministri lennuk, seal ei olnud ega saanudki olla peaministrit ennast,» rääkis pressisekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles