Talibani võitlejad süütasid NATO varustusautod

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani võitlejad süütasid piirilinnas Chamanis ligi 20 NATO varustusautot.
Talibani võitlejad süütasid piirilinnas Chamanis ligi 20 NATO varustusautot. Foto: AP / Scanpix

Pakistanis tegutsevad islamistliku äärmusrühmituse Taliban võitlejad süütasid eile hilisõhtul piirilinnas Chamanis 18 NATO liitlasvägede varustusautot.


Politsei sõnul toimus intsident Pakistani loodeosas asuva piiripunkti lähistel, kuhu oli pargitud umbes 300 veokit, millega varustatakse naaberriigis Afganistanis sõdivaid liitlasvägesid, vahendas Reuters.

«Tõenäoliselt peitsid ründajad lõhkeaine ühe kütuseveoki alla, kust tuli levis ka teiste sõidukiteni,» lausus kohaliku piirivalve esindaja Abdul Rauf, kelle kinnitusel hävis põlengus täielikult 18 varustusautot.

Pealtnägijate sõnul saabusid ründajad sündmuspaigale mootorratastega, avasid esmalt veokite pihta käsirelvadest tule ja viskasid enne põgenemist konteinerite suunas ka granaadi.

Rünnakud NATO vägede varustusautodele on Pakistanis suhteliselt sagedased. Näiteks möödunud aasta detsembris süütasid islamistid ühe rünnaku käigus koguni 200 sõidukit.

Afganistanis sõdivaid USA ja NATO vägesid varustatakse peamiselt just Pakistani kaudu. Kuigi Pakistan on terrorismivastases sõjas formaalselt USA liitlane, on kohalikud võimud hädas naaberriigi Afganistani piiri lähistel end sisse seadnud terroriorganisatsiooni al-Qaeda ja islamiliikumise Talibani võitlejatega ning mägistel aladel tegutsevate sõjakate hõimudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles