Etioopiat laastab kõhulahtisuse puhang

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etioopiat tabanud nakkuslik diarröa epideemia on nõudnud vähemalt 34 inimelu.
Etioopiat tabanud nakkuslik diarröa epideemia on nõudnud vähemalt 34 inimelu. Foto: Reuters / Scanpix

Etioopiat tabanud nakkuslik diarröa epideemia on nõudnud vähemalt 34 inimelu ning nakatanud viimase kahe nädala jooksul rohkem kui 5000 inimest.


Kohalike tervishoiuamentike sõnul on kõige hullem olukord pealinnas Addis Ababas, kus ainuüksi pühapäeval viidi haiglasse pooltuhat inimest, vahendas AFP.

Seejuures on diarröa eriti eluohtlik lastele, alatoidetutele ja nõrga immuunsüsteemiga inimestele. Haiguse võivad põhjustada mitmed bakterid ja viirused, mis ebapiisava hügieeni tõttu inimese organismi satuvad.

Mõnede valitsusväliste organisatsioonide teatel võib olla tegemist ka koolerapuhanguga, kuid võimud on need väited ümber lükanud.

Koolera on ohtlik soolte nakkushaigus, mis põhjustab inimestel vedeliku ja soola kaotust, tuues endaga kaasa lihaskrampe ja põhjustades mõningatel juhtudel surma. Koolera peamised haigusnähud on seejuures kõhulahtisus, üldine nõrkustunne ja oksendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles