Kaheksa kuuga on Afganistanis ületatud mullune ohvrite arv

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid Afganistanis.
Briti sõdurid Afganistanis. Foto: Reuters / Scanpix

Lisaks eestlastele veebel Eerik Salmusele ja seersant Raivis Kangile hukkus möödunud kuul Afganistanis veel 70 liitlasvägede sõdurit. Ja kuigi tänavune aasta pole veel kaugeltki läbi, on see juba praegu oma 306 langenuga kujunenud neile kogu Afganistani sõja ohvriterohkeimaks.


Eileõhtustel andmetel said augustikuu viimasteks hukkunuteks kaks eile hommikul pommiplahvatuses langenud ameeriklast ja kaks mõnevõrra hiljem samal põhjusel surma saanud britti. Iraagi ja Afganistani sõja ohvrite üle arvet pidava veebilehe http://icasualties.org andmeil on USA pidanud vastu võtma rohkem kui pooled langenud ehk 177 sel aastal Afganistanis hukkunu kirstu.



Üldse on see operatsioon 2001. aastast nõudnud ühtekokku 1349 liitlasvägede sõduri elu. Neist 809 olid ameeriklased. Neile järgnevad Suurbritannia 210 ja Kanada 127 hukkunuga. Kui Eesti on seni pidanud Afganistanist vastu võtma kuus surmateadet, siis Läti ja Leedu vastavalt kolm ja ühe.



Möödunud kuul sai vigastada neli Eesti kaitseväelast. Nad kõik said kannatada ülemöödunud nädala lõpus Salmuse ja Kangi elu nõudnud plahvatuses. Vigastatud on kaitseväe peastaabi pressijaoskonna ülema vanemleitnant Ingrid Mühlingi sõnul praeguseks haiglast väljas. Ükski neist rivvi veel naasnud pole. Kolm neist on endiselt Afganistanis, neljas, kes viidi Inglismaale uuringutele, jõudis tagasi Eestisse. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles