Tuletõrjujad: California põleng kestab veel kaks nädalat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulemöll lähenemas La Crescentas asuvale majale.
Tulemöll lähenemas La Crescentas asuvale majale. Foto: AFP / Scanpix

California lõunaosas jätkus täna tulemöll, mille lõksu jäi vähemalt viis inimest ning tuletõrjujad hoiatavad, et kahjutuli levib kontrollimatult veel kaks nädalat.

«See on väga raevukas tuli. Kuni ilm ei muutu, ei ole ma ülearu optimistlik,» ütles USA tuletõrjekomandör Mike Dietrich ajalehele Los Angeles Times.

«Tuli pääseb pea igale poole, kuhu tahab,» lisas ta.

Leekides on hukkunud kaks tuletõrjujat ja käivad päästetööd viie tulelõksu jäänud inimese vabastamiseks.

Ligikaudu 10 000 inimest on kodudest evakueeritud.

Leegid on laastanud 42 612 hektarit metsa Los Angelesest põhjas ja võimude teatel ei ole tule levikule suudetud piiri panna.

Üle 3655 tuletõrjuja peab juba ligi nädal aega võitlust tulekahjuga Angelese rahvusmetsas, kust tuul toob suitsupilvi linna ja viib ida poole Las Vegase suunas.

Tulemöll on seadnud ohtu mitme telekanali ja raadiojaama, mobiilsidefirma ja korrakaitseagentuuri sidemastid Wilsoni ja San Gabrieli mägedes.

Tulega võideldakse ka õhust, kaheksa kustutuslennukit ja 13 helikopterit püüavad vee ja kemikaalidega leekidele piiri panna.

26. augustil alguse saanud tulekahju ei ilmuta aga vaibumise märke. Võimud tõdevad, et enne kui 15. septembriks põlengut ilmselt kustutada ei suudeta.

Politseinikud käivad ukselt uksele ja soovitavad elanikel kodudest lahkuda, sest kahjutuli ähvardab 12 000 majapidamist. 10 000 inimest on juba evakueeritud.

Tules on hukkunud kaks ja saanud viga neli inimest. Maha on põlenud 53 elumaja ja onni, kuid Los Angeles Times hoiatab, et tuleroaks langeb veel maju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles