Stubb kritiseerib Nord Streami projekti vedavaid suurriike

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Alexander Stubb «demonstreerib muskleid» Prantsuse kolleegile Bernard Kouchnerile.
Soome välisminister Alexander Stubb «demonstreerib muskleid» Prantsuse kolleegile Bernard Kouchnerile. Foto: Reuters / Scanpix

Soome välisminister Alexander Stubb kritiseeris Saksamaad ja Venemaad seoses Nord Streami gaasitorustiku algetapi ettevalmistamisega.


Stubb rääkis YLE uudistele, et kõnealused maad jätsid Euroopa Liidu liikmeriigid hankega seotud konsultatsioonidest kõrvale.

«See on olnud pikka aega üksnes Saksa ja Venemaa vaheline ettevõtmine, kuid siin oleks tulnud konsulteerida ka mitme ELi riigiga. Võib-olla on tegemist märgiga sellest, Euroopa Liit tõepoolest vajab ühtset energiapoliitikat, et taolised otsused otsustataks koos,» rääkis välisminister.

«Tegelikult hakkasid Saksamaa ja Venemaa hankega tegelema valelt poolt,» kritiseeris ta.

Stubbi sõnul on Läänemere põhja kavandatava gaasitorustiku kohmakas ettevalmistus õõnestanud ka uniooni sisest usaldust.

Ta ei soovinud ennustada Soome valitsuse seisukohta Nord Streami gaasitorustiku ettevõtmisele.

Valitsus hakkab septembris-oktoobris arutama, kas anda luba torustiku paigutamisele Soome majandusvööndisse või mitte. Pärast seda siirdub otsus Lääne-Soome keskkonnameti kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles