Abhaasia võimujuht andis loa Gruusia laevade hävitamiseks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia separatistliku Abhaasia vabariigi president Sergei Bagapš.
Gruusia separatistliku Abhaasia vabariigi president Sergei Bagapš. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Gruusiast omaalgatuslikult lahku löönud Abhaasia separatistide liider andis loa Gruusia laevade hävitamiseks, mis rikuvad mässulise vabariigi de facto merepiiri.


Interfaxi teatel on separatisliku piirkonna Kremlimeelne juht Sergei Bagapš andnud korralduse hävitada Abhaasia «territoriaalvetesse» tungivad Gruusia laevad.

Bagapš andis vastava käsu laevade väidetava piraatliku tegevuse tõttu. Liidri kinnitusel pole piirkonnas viibivatele Vene sõjalaevadele antud volitusi operatsioonist osa võtta, vahendas Reuters

Eile mõistis Gruusia kohus 24 aastaks vangi Türgi kodanikust kapteni, kes püüdis püüdis Thbilisi kehtestatud majandusblokaadi ja tollireegleid eirates separatistlikule Abhaasiale kütust vedada. Panama lipu all seilava meeskonna kapteni teatel pidas Gruusia rannavalve aluse kinni aga rahvusvahelistes vetes.

Gruusia kehtestas okupeeritud piirkondi puudutava seaduse möödunud aastal pärast augustisõda Venemaaga. Selle kohaselt on igasugune majandustegevus Abhaasia ja Lõuna-Osseetiaga keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles