Moskva: Gruusia tegevus Abhaasia vetes võib viia relvaintsidentideni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõjalaev Abhaasia pealinna Suhhumi lähistel.
Venemaa sõjalaev Abhaasia pealinna Suhhumi lähistel. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia mereväe rünnakud kolmandate riikide laevadele Abhaasia ranniku lähistel pingestavad sõjalispoliitilist olukorda regioonis, hoiatas Moskva.


«Mitmed intsidendid, kus Gruusia merejõud on hõivanud kolmandate riikide kaubalaevu Abhaasia ranniku lähedal avamerel ja seejärel on Gruusia võimud neid arestinud, on 1982. aasta mereõiguse konventsiooni karjuv rikkumine,» ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Andrei Nesterenko täna Moskvas teabetunnis.

Säärase tegevusega püütakse Nesterenko sõnul «kehtestada Abhaasia suhtes mereblokaadi, mis viib sõjalispoliitilise olukorra pingestumiseni regioonis ja võib kaasa tuua tõsiseid relvaintsidente».

Nesterenko sõnutsi «kinnitab see taas kord, et Gruusia võimud pole mullusuvise agressiooni järel loobunud oma militaristlikest plaanidest ja loodab territoriaalküsimusi jõuga lahendada».

Diplomaat lisas, et «kogu vastutus võimalike ettenägematute tagajärgede eest langeb Gruusia poolele».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles