Kreml valmistab ette 2012. aasta presidendivalimisi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Kreml
Moskva Kreml Foto: SCANPIX

Kreml valmistab juba ette 2012. aasta presidendivalimisi ning nii president Dmitri Medvedev kui peaminister Vladimir Putin on avaldanud valmisolekut kandideerida.


Lõppenud nädalal keerutati Venemaal üles taas spekulatsioonid, kes ikkagi nende riiki juhib. Peaminister Vladimir Putin andis mõista, et võib kandideerida uuesti presidendiks, president Dmitri Medvedev omakorda aga viitas, et ei välista ka ise uuesti kandideerimist, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Välisilm».

Võimutandem - nii kutsuvad Vladimir Putinist ning Dmitri Medvedevist koosnevat kahepealist valitsuskotkast venemaalased, kes mäletavad vaid hägusalt, et kunagi oli võimalik ka mõni teine valitsemiskord ja teistsugune elu.

«Otsustab rahvas, otsustab reiting, otsustab nende poliitikute efektiivsus,» rääkis riigiduuma saadik Maksim Mišenko. «Aga see, et nad tegutsevad ühtse meeskonnana, on väga õige ning teeb mulle isiklikult väga palju rõõmu, sest kui hakkavad tekkima konfliktid, kannatavad eeskätt lihtinimesed. On hea, et nende vahel valitseb teineteisemõistmine ning esikohal pole mitte isiklikud, vaid riigi ja rahva huvid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles