Venemaalased ei soovi tuumarelvadest loobuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjavastane nooruk
Sõjavastane nooruk Foto: Reuters / Scanpix

Veidi üle poole Venemaa elanikest ei näe vajadust tuumaarsenali vähendamiseks, selgus täna avaldatud arvamusküsitluse tulemustest.


«Üle poole kodanikest - 54 protsenti - ei näe vajadust riigi tuumapotentsiaali kärpida ning vaid 16 protsenti soovitab valitsusel seda vähendada. Sealjuures toetab neli protsenti Venemaa täielikku loobumist tuumarelvadest,» teatas Kremli-meelne arvamusuurija Ülevenemaaline Avaliku Arvamuse Uurimise Keskus (VTsIOM).

Võrreldes 2006. aastaga on veidi vähenenud inimeste hulk, kes peavad vajalikuks tuumarelvastuse mahu säilitamist: kolm aastat tagasi oli neid 60 protsenti.

Samal ajal on 11 protsendilt 16-ni kasvanud nende hulk, kes peavad vajalikuks tuumarelvade hulga kärpimist.

Tuumaarsenali säilitamist toetavad peamiselt erakonna Õiglane Venemaa pooldajad (73 protsenti), Loode, Volga ja Siberi föderaalringkondade elanikud (61 protsenti).

Tuumarelvade hulka peavad ebapiisavaks Liberaaldemokraatliku Partei toetajad (26 protsenti) ja Kaug-Ida elanikud (22 protsenti), ülemäärakseks erakondade Jabloko, Pravoje Delo ja Venemaa Patrioodid poolehoidjad (29 protsenti).

Küsitlus viidi läbi 22.-30. augustini Venemaa 42 regiooni 140 linnas-asulas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles