Hodorkovski kaitsja: Medvedev on uus Putin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korravalvurid saadavad Mihhail Hodorkovskit (paremal) kohtusse.
Korravalvurid saadavad Mihhail Hodorkovskit (paremal) kohtusse. Foto: AP / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev on lihtsalt oma eelkäija ja mentori, praeguse peaministri Vladimir Putini uus versioon, ütles vangi mõistetud ärimehe Mihhail Hodorkovski advokaat.

Maksupettustes süüdistatuna kaheksaks aastaks vangi mõistetud Hodorkovski, kes veel mõne aja eest oli Venemaa rikkaim mees, on praegu taas Moskvas kohtu all ja võidakse finantskuritegudes süüdistatuna veel 20 aastaks trellide taha panna.

«Tänaseks on isegi Läänele selgeks saanud, et Medvedevist on saanud uus Putin,» ütles advokaat Juri Šmidt. «Selle uue kohtuprotsessi sihiks on karistada inimest, kes söandas astuda vastu Putini poliitikale, ja teha temast näide.»

Hodorkovski liitlased lootsid 2008. aasta mais, kui Medvedev võimule tuli, et endisele naftakompanii Jukos esimehele antakse armu, kuna tema vahistamise ja vangimõistmise taga oli Putini Kreml.

Selle asemel esitati aga Hodorkovskile uued süüdistused.

«Medvedev ei juhi seda protsessi isiklikult, aga tema kaaskonnas on küllalt inimesi, kes püüavad ära aimata, mida monarh mõtleb,» ütles Shmidt.

Kunagise ärimagnaadi toetajate võitel on uued süüdistused absurdsed ja mõeldud välje üksnes selleks, et hoida Putinile vastu hakata julgeunud Hodorkovski määramata aja vangis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles