Prantsuse politsei tegi Calais’ «džungli» maatasa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse märulipolitsei evakueeris eile Calais’s kümneid peamiselt afgaanidest immigrante ajutisest laagrist ehk «džunglist» La Manche’i väina ääres, kust tuhanded sisserändajad tahavad praamiga Suurbritanniasse jõuda.


Politseinikud asusid koidikul telklinnaku ümber positsioonidele ja hakkasid immigrante ükshaaval välja juhatama. Korrakaitsjate ja telklinnaku kaitseks inimketi moodustanud inimõiguslaste vahel puhkes käsikähmlus. Kaks tundi väldanud reidi käigus peeti kinni 276 inimest. Telgid ja hurtsikud likvideeriti seejärel buldooserite ja mootorsaagide abil.



Võimude sõnul sai Calais’ «džungel» inimkaubitsejate pärusmaaks ja kohalikud ei julgenud sinna minna. Samuti peeti sealseid viletsaid tingimusi sügelistepuhangu põhjuseks viimastel kuudel. Abitöötajate sõnul sunnib laagri ründamine aga immigrandid vaid põranda alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles