Rootsi politseid nahutatakse raharöövi pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei helikopter
Rootsi politsei helikopter Foto: SCANPIX

Rootsi politsei on saanud meedias karmi kriitika osaliseks, kuna laskis eile Stockholmi rahahoidlat rünnanud röövlitel helikopteriga kuriteopaigalt jäljetult põgeneda.

Vaata Aftonbladeti videot!


Politsei ei saanud neid oma kopteriga jälitada, kuna Stockholmi saarestikus asuvasse kopteribaasi tehti samal ajal pommiähvardus, vahendas

YLE

Rootsi ringhäälingut SVT.

Kaubandusföderatsiooni Svensk Handel sõnul on šokeeriv, et võimudel polnud varuplaani kopteriga põgenevate röövlite jälgimiseks. Teatavasti oli politsei sunnitud kopteri tellima 400 km kauguselt Göteborgist.

Politsei pidas eile Stockholmis kinni ja kuulas üle kaks meest, keda arvatakse omavat infot röövi kohta. Ülekuulamistulemusi pole veel ajakirjandusele teatatud. Otseselt röövis osalemises neid praegu ei süüdistata.

Röövi kiire ja professionaalne korraldus viitab ekspertide sõnul kurjategijate sõjaväelisele väljaõppele. Operatsioonis lõi nende arvates kaasa vähemalt kümme inimest. Politsei peab tõenäoliseks, et samad isikud on sarnaseid kuritegusid toime pannud ka varem.

Ei G4S ega politsei pole siiani teatanud varastatud summa suurust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles