Iraan lubas täiustada oma parimat raketti

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sejil-2-tüüpi raketi katsetus.
Sejil-2-tüüpi raketi katsetus. Foto: AFP / Scanpix

Iraan lubas täiustada eile sõjaväeõppuste käigus katsetatud raketti Sejil, mis võib küündida kuni Iisraelini.


Islamivabariigi Revolutsioonilise Kaardiväe õhujõudude komandör Hossein Salami nimetas Sejili Iraani parimaks relvaks, kiitis selle täpsust ja purustusvõimet, kuid möönis, et tahkekütust kasutavat kaheastmelist raketti on vaja veelgi täiustada, vahendas AFP.

Sejili peetakse vedelkütust kasutavatest rakettidest täpsemaks ja selle lennuraadius on väidetavalt 2000 kilomeetrit, mistõttu võib see lisaks Iisraelile küündida ka Ateena ning Moskvani.

Iraani ja lääneriikide suhted on pingelised, sest viimased kardavad, et Iraani tuumaalase tegevuse eesmärk on suunatud aatomirelva väljatöötamisele ja viimased raketikatsetustes nähakse soovi täiustada tuumarelva kandetehnikat.

Islamivabariik pole pidanud kinni ka lääneriikide määratud tuumaprogrammist loobumise tähtaegadest, sest nende väitel on Iraani tuumaprogramm suunatud elektrienergia tootmisele.

Iraan on aga varem korduvalt ähvardanud, et suunab oma raketid Iisraelile ja Ühendriikide tugibaasidele Lähis-Idas, kui viimased peaksid ründama riigi tuumaprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles