Rootsi politsei pidas kinni veel ühe kopterijõugu arvatava liikme

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinik Västbergas turvafirma G4S rahahoidla katusel
Rootsi politseinik Västbergas turvafirma G4S rahahoidla katusel Foto: AFP / Scanpix

Rootsi politsei pidas kinni veel ühe mehe, keda kahtlustatakse seotuses eelmise nädala kolmapäeval Stockholmis Västberga linnaosas aset leidnud raharööviga.


Ajalehe Aftonbladet andmetel on 31-aastast meest varem karistatud sularahaautomaatide röövimise pärast.

Mees on töötanud noorte vabaajakeskuses, sama kohas töötas ka üks teine röövimisega arvatavalt seotud 29-aastane mees.

Politsei pidas pühapäeval kinni kuus meest, keda kahtlustati seotuses raharööviga. Eile võttis politsei neist kaks (34- ja 38-aastase) vahi alla. Kolmanda mehe (36) saatus selgub täna.

Ülejäänud kolm pääsesid kas kohtu või politsei otsusel varem vabadusse.

Prokurör Björn Frithiofi kinnitusel on selle ülihästi organiseeritud kuriteoga seotud oletatavasti päris palju inimesi.

Kurjategijaid sõidutanud helikopter, mis oli varem ärandatud lennuklubist, maandus 23. septembri varahommikul G4S sularahahoidla katusel. Jõugu liikmed lõhkusid katusel ühe klaasakna ja tungisid selle kaudu hoonesse.

Politsei võimaliku jälitusoperatsiooni takistamiseks oli tänavale loobitud tähtnaelu ja politseikopterite juurde oli jäetud kott kirjaga «pomm».

Ajalehe Dagens Industri andmetel lahkusid kurjategijad umbes 6,6 miljoni euro ehk 103 miljoni Eesti krooniga. Ametlikult pole röövlite saagiks langenud raha hulka teatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles