Našistid piketeerisid Eesti saatkonna ees

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Našistide pikett Eesti saatkonna ees Moskvas.
Našistide pikett Eesti saatkonna ees Moskvas. Foto: nashi.su

Eesti saatkonna juures Moskvas kogunes täna mitusada Kremli-meelse noorteliikumise Naši liiget, kes tähistasid sellega päeva, mida Venemaal nimetatakse «Tallinna vabastamiseks fašistidest».

Raadiojaama Ehho Moskvõ andmetel osales piketil 300 inimest. Üritus kulges üldjoontes rahulikult ja miilits hoidus sekkumast. Saatkonna turvatöötajad našistide tegevusele ei reageerinud.

Noorteorganisatsiooni enda kodulehe väitel üritasid aga rohkem kui 500 Naši komissari Arbatil juba varem kutsuda inimesi aktsioonis osalema. Laiali jagati lendlehti ja väikeseid kellukesi Vene trikolooridega.

Pikett algas minutilise leinaseisakuga Punaarmee sõdurite mälestuseks, kes hukkusid väidetavalt «Tallinna vabastades». Tänavale asetati lilli ja süüdati küünlaid.

Saatkonnahoone ette püstitati ka metallist puu, mille külge riputati sajad kellukesed. Naši esindajate sõnul pidid need «meenutama kõigile möödujatele, aga esmajärjekorras Eesti saatkonna töötajatele, sõjasangarite surematut kangelastegu, tänu millele nemad ja nende lapsed elavad».

Kohapeal viibinud Ehho Moskvõ korrespondendi sõnul levitasid miitingulised ka lendlehti, milles protesteeriti našistide viisataotluste tagasilükkamise vastu Eesti konsulaarosakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles