Somaalia piraadid kaaperdasid Hispaania aluse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes. Foto: SCANPIX

Somaalia piraadid kaaperdasid täna India ookeanis Hispaania kalalaeva.


«See kaaperdati täna hommikul. Me ei tea selle täpset asukohta,» ütles piraatide tegevust jälgiva organisatsiooni Ida-Aafrika Meresõitjate Abiprogrammi esindaja Andrew Mwangura AFP-le.

Hispaania sõjaväeallikate kinnitusel oli tegemist Alakana-nimelise tuunikalatraaleriga, mida piraadid väidetavalt ründasid ka 4. septembril, kuis siis õnnestus laeval põgeneda. Uudisteagentuuri AP teatel on aluse pardal 36 meeskonnaliiget.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles, et ei saa veel teadet kinnitada, kuid samast laevast oli Hispaania ajakirjanduses juttu möödunud nädalal, kui kapten jutustas, kuidas neil õnnestus tänu halvale ilmale mereröövlite eest pääseda.

Vaatamata rahvusvahelistele jõupingutustele jätkavad piraadid oma tegevust, kuid nende rünnakud on jäänud harvemaks. Valitsusvälise organisatsiooni Ecoterra Internationali teatel on tänavu teatatud kokku üle 160 piraadirünnakust, millest ligi poolsada on lõppenud aluse kaaperdamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles