Iirimaa pealinnas hääletati euroreferendumil usinalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa peaminister Brian Cowen.
Iirimaa peaminister Brian Cowen. Foto: AFP / Scanpix

Kuigi suuremas osas Iiri Vabariigist kirjeldati rahva huvi tänase Lissaboni leppe hääletuse vastu kui loidu, siis pealinnas Dublinis tulid inimesed usinalt valimiskastide juurde.


Ajalehe Irish Times teatel oli kella kaheks päeval Iirimaa pealinnas valimas käinud juba 21,4 protsenti hääleõiguslikest, 2008. aasta läbikukkunud referendumi ajal oli see vaid 15,5 protsenti.

Ülejäänud riigis polnud hommikupoolikul rahva huvi nii suur - valima jõudis vaid veidi üle kümne protsendi nimekirjadesse kantud inimestest.

Paljud hääletajad kinnitasid Irish Timesile Dublinis ka seda, et nad muutsid oma eelmisel korra «ei» «jaaks», kuna on mures riigi majanduse tuleviku pärast. Just seda Iiri valitsus neilt ka loodab.

Selleks et võimalikult palju iirlasi osaleks, tegi valitsus palju. Lisaks peaminister Brian Coweni isiklikele palvetele ikka valima minna on avatud 15 tundi - Eesti aja järgi lausa keskööni.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles