Briti opositsiooniliider avaldas vastuseisu Lissaboni leppele

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti konservatiivide liider David Cameron.
Briti konservatiivide liider David Cameron. Foto: Reuters / Scanpix

Briti konservatiivide juht David Cameron avaldas positiivse tulemusega lõppenud Iiri kordushääletuse järel vastuseisu Lissaboni lepingule ja nõudis leppe rahvahääletusele panemist.


Tooride liider Cameron, kes on kõige tõenäolisem peaministrikandidaat ülimalt ebapopulaarseks muutunud leiboristist peaministri Gordon Browni asemel, lubas valimisvõidu korral Lissaboni leppe rahvahääletusele panna, vahendas AFP.

«Me soovime refendumit,» ütles Cameron BBC-le ning kinnitas, et tema juhitav partei asub «ei»-kampaania etteotsa. «Ma usun, et inimesed selles riigis on pettunud ja vihased, sest Iirimaa sai leppe üle hääletada kaks korda [...], kuid meil pole olnud võimalust kordagi hääletada.»

«Probleem seisneb selles, et see kärbib rahvusriikide volitusi, koondades neid Euroopasse, me ei usu, et see on õige lähenemine,» lisas Cameron.

Briti parlament on Euroopa Liidu institutsioone reformivale ning otsustusprotsessi hõlbustavale Lissaboni leppele andnud oma heakskiidu. Lissaboni leppe jõustumiseks on vaja kõigi liikmesriikide heakskiitu.

Järgmised üldvalimised Ühendkuningriigis peavad toimuma enne 2010. aasta juunit. Cameroni juhitud tooride võit teeks lõpu tosin aastat riiki juhtinud leiboristide võimule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles