Merkel alustas keerukaid koalitsiooniläbirääkimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa veidi üle nädala eest tagasi valitud kantsler Angela Merkel alustas täna ametlikult koalitsiooniläbirääkimisi liberaalidega. Kõneluste eel on on pinged kahe arvatava uue valitsusliidu liikme vahel järjest kasvanud, vahendas uudisteagentuur AFP.


Läbirääkimised Merkeli konservatiivide (CDU/CSU) ja liberaalsete vabade demokraatide (FDP) võivad kesta nädalaid. Mõlemad parteid peavad ära jagama ministrikohad ja otsustama, kuidas majanduskriisi tingimustes ellu viia mõlema partei poolt lubatud maksukärped.

FDP lubas valimiskampaania ajal maksude alandamist umbes 35 miljardi euro võrra, samal ajal kui CDU/CSU lubas vaid 15 miljardit maksualandusi ja rõhutas vajadust hoida eelarve defitsiit kontrolli all.

Nädalavahetusel lekkinud Merkeli valitsuse uuringu kohaselt peaks uus valitsus suutma eelarvepuudujääki vähendada 40 miljardi euro võrra.

Parteidel on erimeelsusi veel tööturu-, energia- ja tervishoiupoliitikas.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles