Ukraina esindaja taunis Rogozini sõnu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin.
Dmitri Rogozin. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina alaline esindaja NATO juures Igor Sagatš taunis esmaspäeval oma Vene ametivenna avaldust, mille kohaselt võrduvad Ukraina väljavaated alliansi liikmeks saamisel nulliga.


«NATO ei ole volitanud Venemaa esindajat Dmitri Rogozinit tegema mitte mingeid avaldusi alliansi nimel ega esinema prognoosidega Ukraina liikmesuse üle,» ütles Sagatš.

«Alliansi seisukohta Ukraina euroatlandi kursi suhtes väljendab riigi- ja valitsusjuhtide otsus, mis võeti vastu Bukaresti tippkohtumisel ning mida kinnitati käesoleval aastal NATO juubelisummitil Strasbourg'is ja Kehlis,» toonitas Ukraina esindaja.

«Selles öeldakse: NATO tervitab Ukraina ja Gruusia euroatlandi pürgimusi. Me saavutasime kokkuleppe, et nendest riikidest saavad NATO liikmed,» meenutas Sagatš alliansi ametlikku seisukohta.

Sagatš nimetas Rogozini avaldusi «Venemaa-poolse Ukraina-vastase infokampaania või isegi infosõja lülideks, mille intensiivsus sõltub otseselt Kiievi ja Brüsseli vaheliste suhete edust».

Ukraina esindaja toonitas, et riigi peaülesandeks jääb riikliku aastakava täitmine, mis «annab võimaluse teha veel üks samm euroatlandi integratsioon teel, tugevdada koostööd alliansiga ning lähendada Ukrainat suuremale vastavusele NATO liikmesuse kriteeriumidega».

Rogozin ütles eelmisel nädalal, et Gruusia ja Ukraina NATOga ühnemise väljavated võrduvad võimalusega, et Maale kukub mingi komeet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles