Stubb: Nord Streami gaasitorustik on keskkonnateema

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb
Alexander Stubb Foto: AFP / Scanpix

Venemaa edastas eile Soome keskkonnaametnikele lisateavet Nord Streami gaasitorustiku keskkonnamõjudest, välisminister Alexander Stubb rääkis taas torustikust kui üksnes keskkonnateemast.


Juhul, kui ametnikud peavad seda piisavaks, hakkab valitsus arutama loa andmist Soome majandustsooni läbivale hankele.

«Valitsusele on see algusest saadik olnud keskkonnaküsimus ja on hea, kui Venemaa jaoks on keskkonnateema kontrolli all,» rääkis välisminister Alexander Stubb MTV3 hommikuprogrammis «Huomenta Suomi».

Ministri sõnul on positiivne, et Läänemere põhja kavandatava gaasitorustiku ümber käib arutelu ja et diskussioon leiab aset parlamendis.

«Soome lähtekoht on kogu aeg olnud see, et torustik on keskkonnaküsimus, kuid ma mõistan hästi neid rikke, kes näevad ettevõtmise julgeolekupoliitilist ja eriti ka majanduslikku külge,» lisas ta.

Kui keskkonnaametnikud näitavad nn rohelist tuld, siis liigutakse hankega edasi järgmiselt: valitsus annab loa kasutada Soome majandustsooni ja pärast seda otsustavad keskkonnaametnikud, kas anda gaasikonsortsiumile ehitusluba või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles