Maldiivide ministrid harjutasid vee all töötamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maldiivide president Mohamed Nasheed.
Maldiivide president Mohamed Nasheed. Foto: AP / Scanpix

Maldiivide ministrid võtavad sukeldumistunde, et olla valmis veealuseks kabinetiistungiks, mis peab tähelepanu tõmbama saareriiki uputada ähvardavale globaalsele soojenemisele, vahendas uudisteagentuur AFP.


Maldiivide president Mohamed Nasheed juhib veealust istungit 17. oktoobril, paar kuud enne ülemaailmset kliimakonverentsi Kopenhaagenis, teatas riigipea esindaja pealinnast Malest.

Tema sõnul õpetati 14 ministrile nädalavahetusel sukeldumise põhialuseid. President Nasheed ise ei olnud kohal, sest tal on vajalikud oskused juba olemas.

«Ministrid sukelduvad kuue meetri sügavusele, kus peetakse kabineti eriistung,» teatas pressiesindaja. «Nad ratifitseerivad Kopenhaageni kohtumise eel üleskutse teistele riikidele kasvuhoonegaaside vähendamiseks,» lisas ta.

Ministrid suhtlevad omavahel tahvlite ja käeviibete abil.

Maldiivide saarestik, mis asub Sri Lankast edelas, on väga mures ookeani tõusva veetaseme pärast ja kliimamuutustega võitlemisel eesrinnas.

2007. aastal hoiatas ÜRO kliimapaneel, et kui merepind tõuseb 18-59 sentimeetrit, muutuksid Maldiivid elamiskõlbmatuks.

Rohkem kui 80 protsenti selle korallisaartest koosneva riigi pindalast kõrgub vähem kui meeter üle veepinna.

Oht on Maldiivide jaoks nii tõsine, et Nasheed on tõstatanud võmaluse osta riigi 330 000 kodanikule uus «kodumaa» Austraalias, Indias või Sri Lankal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles