Soome politsei: rootslased õhkisid sularahaautomaate mitmes paigas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiautod
Soome politseiautod Foto: www.poliisi.fi

Sularahaautomaatide õhkimises kahtlustatavad rootslased elasid ühes Lõuna-Soome korteris, kuid tegutsesid uurija Teijo Ristola sõnul üle kogu riigi.


Keskkriminaalpolitsei Turu üksuses töötav Ristola ei soovinud avalikustada, millisest linnast jutt käib, kuna uurimine on pooleli, vahendas MTV3.

Uurija ei rääkinud samuti, millal mehed Soome tulid. «Ka Rootsi politsei kontrollib nende tegemisi, seega ma ei või uurimise praeguses etapis nende riiki tuleku aega kommenteerida.»

Soome politsei suuroperatsiooni käigus võeti jõhkras varguses kahtlustatavatena öösel kinni viis 23- kuni 36-aastast Rootsi kodanikku, kellest osal on varasem kuritegelik taust.

Viisik lasi eelmisel ööl Pyhäjärvil õhku sularahaautomaadi.

Juuli lõpus lühikeses ajavahemikus aset leidnud kolm sularahaautomaadi õhkimist tõid kaasa spetsiaalse uurimisrühma moodustamise.

Kuna jäljed viisid Rootsi, siis võtsid soomlased ühendust oma Rootsi kolleegidega. Ristola sõnul on meeste tabamine kahe riigi politseijõudude koostöö tulemus.

Eelmisel ööl aset leidnud õhkimisel hoidis politsei silma peal. «Politseil olid luureandmed, et mehed kavatsevad rünnata, kuid sihtmärgi osas polnud selgust,» rääkis Ristola.

Rootslased kasutasid põgenemisel kokku kolme autot. Politsei pidas arvatavad kurjategijad kinni kella 7 paiku kuriteopaigast 70 kilomeetri kaugusel.

Öises operatsioonis osales kokku sadakond politseinikku. Lisaks sellele saatis oma helikopteri appi piirivalveamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles