Afganistanis konfiskeeriti rekordkogus uimasteid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin
Heroiin Foto: AFP / Scanpix

USA sõdurid ja Afganistani valitsusväed konfiskeerisid kolmapäeval Helmandi provintsis 50 tonni oopiumi ja 1,8 tonni heroiini ning tapsid 17 islamiliikumise Taliban võitlejat, teatas kaitseministeerium.


Ministeeriumi pressiesindaja Mohammad Zahir Azimi täpsustuse kohaselt algas viis tundi kestnud ühisoperatsioon kohaliku aja järgi kell üksteist hommikul, kui sõdurid viidi kopteritega Helmandi Kajaki piirkonda.

«Liitlaste ühisrünnakus tapeti 17 Talibani sissi, kolm vahistati. Peale uimastite konfiskeeriti oma tuhat kasti AK-47, TK ja teiste relvade laskemoona,» kirjeldas Azimi. Tema sõnul hävitati ühtlasi töökoda, kus valmistati pomme ja heroiinilabor.

Azimi kinnitusel ei saanud operatsiooni käigus viga ükski liitlasvägede sõdur. Konfiskeeritud narkolasti väärtuseks hindas ta umbes viis miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles