Ecuador tahab teha Venemaaga kaitsealast koostööd

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Correa
Rafael Correa Foto: Reuters / Scanpix

Ecuadori vasakpoolne president Rafael Correa ütles täna, et sõidab oktoobri lõpus Venemaale, kus kavatseb tugevdada kahe riigi vahelisi suhteid kaitsekoostöö kaudu.

«Kavatseme minna Venemaale, et avada uusi turge ja rajada koostöömehhanisme kaitsevaldkonnas,» ütles Correa riigitelevisioonis. «Peame taastama oma armee tegutsemisvõimekuse.»

Washingtoni kriitik ja Venezuela sotsialistliku riigipea Hugo Chaveze liitlane püüab varustada oma armeed Vene relvadega.

Ecuadori kaubandussidemeid Hiinaga tihendanud Correa ei täpsustanud oma ajakava, ega seda, mis laadi relvatehingutest Moskvas kõneldakse.

Nii Correa kui Chavez vastustavad USA ja Colombia vahelist lepet, mille alusel laiendavad Ühendriigid oma tegevust Colombia sõjaväebaasides, eesmärgiga võidelda uimastikaubitsejate vastu.

Paljude piirkonna riikide riigipead ja USA välisminister Hillary Clinton on väljendanud muret seoses Lõuna-Ameerika võimaliku võidurelvastumisega.

Hiljuti naases Chavez Venemaalt, kus ta sõlmis 2,2-miljardi dollari suuruse relvaleppe, millega Caracas ostab Moskvalt muuseas ka kaasaegse raketitõrjesüsteemi S-300 ja 92 tanki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles