Miljardärist kloun naases Maale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guy Laliberté
Guy Laliberté Foto: Reuters / Scanpix

Turistina 12 päeva Rahvusvahelises Kosmosejaamas (ISS) veetnud Kanada tsirkusemiljardär Guy Laliberté maandus täna hommikul koos venelasest ja ameeriklasest meeskonnaliikmega Vene kapsli Sojuz pardal Kasahstanis.


Kosmosekapsel tõi ISSist peale populaarse Cirque du Soleil asutaja Laliberté Maale vene kosmonaudi Gennadi Padalka ja USA astronaudi Michael Barratti, kes viibisid kosmoses üle poole aasta, vahendas

YLE

.

Seitsmenda turistina ISSi pardal viibinud Laliberté maksis oma reisi eest üle 300 miljoni Eesti krooni, kuna tahtis olla esimene kosmosesse jõudnud kloun. Kanadalane kandis nii õhkutõusu kui maandumise ajal punast klouninina.

Laliberté võib jääda mitmeks aastaks viimaseks turistiks, kes ISSi pardale jõuab, kuna USA kosmoseagentuur (NASA) on oma kosmosesüstikuprogrammi lõpetamas ja Sojuzi pardal ilmselt kohti enam ei jagu.

Kosmoseturistide jaoks saab ruumi olema alles siis, kui NASA alustab millalgi järgmise kümnendi teisel poolel uut raketiprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles