Briti peaminister võib olla sunnitud osa kuluhüvitisest tagasi maksma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gordon Brown.
Gordon Brown. Foto: AP / Scanpix

Suurbritannia peaminister Gordon Brown peab võib-olla osa oma kuluhüvitistest riigile tagasi maksma, teatab

BBC

.


BBC andmetel on Brown tõenäoliselt üks sadadest rahvasaadikutest, kes saavad algaval nädalal kirja audiitor Sir Thomas Leggilt, kellele anti ülesandeks uurida viimase viie aasta kuluhüvitisi.

Valitsusallikate sõnul peab enamik parlamendisaadikuid talle kas põhjalikult selgitama oma hüvitisi või tagastama maksumaksjalt saadud raha.

Kevadel kuluhüvitiste ümber puhkenud skandaali raames on mitmed parlamendiliikmed juba teatanud, et lahkuvad järgmiste valimiste järel parlamendist.

Mais tuli välja, et Brown oli maksnud 6577 naela oma vennale Andrew'le, kes vastutas kahe aasta jooksul peaministri Westminsteri korteri koristamise eest. Downing Street selgitas, et vennad elasid eraldi korterites, kuid kasutasid sama naiskoristaja teenuseid. Andrew Brown maksis koristajale esmalt nii enda kui venna kodu koristamise eest ja sai selleks hiljem raha peaministrilt, kes maksis selle omakorda kinni enda kuluhüvitise abil.

Ühtlasi ilmnes, et Brown palus maksumaksjatel kinni maksta tasulise spordikanali Sky Sportsi telepakett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles