Briti keskkonnakaitsjad protestisid parlamendihoone katusel

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti keskkonnakaitsjad protestisid parlamendihoone katusel.
Briti keskkonnakaitsjad protestisid parlamendihoone katusel. Foto: AFP / Scanpix

Kümned kliimamuutuse vastased ronisid pühapäeval Londonis parlamendihoone katusele meelt avaldama, mis tekitas küsimusi julgeolekumeetmete kohta päev enne seadusandjate naasmist suvepuhkuselt.


Politsei hinnangul oli meeleavaldajate arv umbes 30, ürituse korraldanud keskkonnakaitseorganisatsioon Greenpeace teatas 55 vabatahtliku viibimisest katusel, kuhu kavatsetakse jääda saadikute tervitamiseks hommikuni.

Korrakaitsjate sõnul ei ole nad ühtegi inimest kinni pidanud ja vestlevad meeleavaldajatega.

ÜRO kavandab detsembris Taani pealinnas Kopenhaagenis konverentsi, kuhu oodatakse 190 riigi valitsusi, et allkirjastada lepe kasvuhoonegaaside emissioonide osas. Leppe eesmärgiks on vahetada välja Kyoto protokoll, mille kehtivusaeg saab ümber 2012. aastal.

Parlamendihoonega otseselt seotud varasemad meeleavaldused on sundinud seadusandjaid küsima julgeolekutasemete piisavuse kohta. Mullu ronisid Londoni Heathrow' lennujaama laienemise vastu meelt avaldanud keskkonnaaktivistid sarnasel viisil parlamendihoone katusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles