Briti politsei pidas kinni parlamendihoone katusel istunud aktivistid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaaktivistid parlamendihoone katusel Londonis
Keskkonnaaktivistid parlamendihoone katusel Londonis Foto: Reuters / Scanpix

Briti politsei pidas kinni Londonis parlamendihoone katusel viibinud 20 keskkonnaaktivisti, kui need sealt alla ronisid.


Paarkümmend keskkonnakaitseorganisatsiooni Greenpeace esindajat viibib endiselt katusel, vahendas

Reuters

.

Meeleavaldajad soovisid pöörata suvepuhkuselt naasvate parlamendisaadikute tähelepanu kliimamuutustele. Loosungitel olevate hüüdlausetega ärgitati «muutma poliitikat ja päästma kliimat».

Greenpeace teatel võttis nende aktsioonist osa kokku 55 vabatahtlikku.

Kopenhaageni suure kliimakongressini on 60 päeva, kui Greenpeace väitel pole Briti valitsus näidanud üles aktiivsust eesmärkide saavutamiseks.

«Parlamendi sügishooaeg on algamas ja valimised lähenevad, nii on see poliitilistele parteidele kuldne võimalus tõeliselt mõelda tulevikule,» rääkis Greenpeace'i Briti tegevjuht John Sauven.

Tegemist ei ole esimese juhtumiga, kui Briti parlamendi turvameetmed on puudusi on demonstreerinud. Veebruari 2008 ronisid hoone katusele Heathrow' lennujaama laiendamist vastustavad aktivistid.

2004. aasta märtsis ronisid keskkonnakaitsjad parlamendi kellatorni katusele Iraagi sõja alguse aastapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles