Piraadid nõuavad laeva vabastamise eest hiigelsummat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alakrana kalatraaler.
Alakrana kalatraaler. Foto: AP / Scanpix

Somaalia piraadid nõuavad kahe nädala eest kaaperdatud Hispaania kalalaeava ja selle 36 meeskonnaliikme vabastamise eest neli miljonit dollarit (üle 42 miljoni krooni).


Lisaks sellele nõuavad piraadid ka kahe piraadi vabastamist, kelle Hispaania võimud põgenemiskatsel tabasid ja kohtupidamiseks Hispaaniasse toimetasid, vahendas AFP.

«Me nõuame ebaseadusliku kalapüügi eest neli miljonit USA dollarit. Pärast seda laseme kalalaeva vabaks. Kui neid tingimusi ei täideta, ei sõlmi me mingit kokkulepet,» kinnitas piraatide esindaja, kelle hinnangul on varastatud kala väärtus suurem kui nõutav lunaraha.

Hispaania traaler Alakrana seisab ankrus Haradhere rannikuküla lähistel.

Ida-Aafrika Meresõitjate Abiprogrammi esindaja Andrew Mwangura kinnitusel ründasid piraadid Hispaania 100-meetrist tuunikalatraalerit 2. oktoobril. Hispaania sõjalaeval õnnestus aga kaks põgenenud piraati vahistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles