Eesti tutvustab Palestiinale e-valitsemise võimalusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart ja kaardilugeja.
ID-kaart ja kaardilugeja. Foto: Egert Kamenik.

Täna arutas välisminister Urmas Paet Eestis viibiva Palestiina omavalitsuse telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia ministri Mashhour Abudakaga


Lähis-Ida rahuprotsessi ning Eesti e-valitsuse arendamise kogemusi.

Välisminister Urmas Paet rõhutas, et Lähis-Ida rahuprotsessiga tuleb kindlasti edasi minna, et jõuda kahe riigi lahenduseni, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Iisraeli-Palestiina konflikti lahendamine peab tuginema just kahe riigi lahendusel,» sõnas Paet. «Peame rahu saavutamist Lähis-Idas väga oluliseks nii regionaalse kui ka globaalse julgeoleku seisukohalt,» lisas ta.

Minister Abudaka andis ülevaate viimastest arengutest Palestiina regioonis.

Paet ja Abudaka kõnelesid ka kahepoolsetest suhetest ning peatusid pikemalt Eesti arengukoostöö projektil, mille raames tutvustatakse Palestiina 20 ametnikule Eesti e-valitsuse arendamise kogemusi.

«Tänapäeva info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahendused pakuvad palju võimalusi kodanikele esmatähtsate e-teenuste loomisel ja ühtlasi seeläbi ka heade ja läbipaistvate valitsemistavade juurutamisele, mis on riigi arengu eelduseks,» lausus välisminister Paet. Paet lisas veel, et esimene koostööprojekt loob hea aluse ja võimalused ka edasisteks koostööprojektideks Palestiina avaliku sektori kaasaajastamisel.

Palestiina omavalitsus minister Abudaka juhib 20-liikmelist delegatsiooni, mis osaleb Eestis toimuval e-Riigi Akadeemia poolt korraldatud e-riigi teemalisel seminaril. Seminar on osa Eesti välisministeeriumi arenguabi projektist, mille raames tutvustatakse Palestiina omavalitsuse juhtivatele ametnikele Eesti e-valitsuse arendamise kogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles