Thbilisi avaldas valmisolekut raketikilbi kõnelusteks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Gruusiasse saabuv USA asekaitseminister Alexander Vershbow on Venemaa poliitikaga tuttav, sest töötas 2001-2005 Moskvas Ühendriikide suursaadikuna.
Täna Gruusiasse saabuv USA asekaitseminister Alexander Vershbow on Venemaa poliitikaga tuttav, sest töötas 2001-2005 Moskvas Ühendriikide suursaadikuna. Foto: RIA No­vosti / TopFoto / SCANPIX

Gruusia julgeolekuametnike kinnitusel on nad valmis läbirääkimisteks raketikilbi osiste võimaliku paigutamise üle riigi territooriumile, kui USA peaks vastava ettepaneku tegema.


Täna õhtul saabub Gruusiasse kahepäevasele visiidile USA asekaitseminister Alexander Vershbow, kes osaleb Thbilisis USA-Gruusia partnerlusharta raames moodustatud töörühma istungil, kirjutas Interfax.

Gruusia asevälisministri Alexander Nalbandovi kinnitusel pole homsel kohtumisel kavas pingeid tekitanud raketikilbiküsimust arutada. Siiski avaldas ta selleks valmisolekut, kui Washington peaks vastava ettepaneku Thbilisile tegema.

Nalbandovi sõnul keskendub kohtumine Gruusia kaitsesektoris läbiviidavatele reformidele ja Afganistani sõjale, kirjutas rustavi2.com.

Möödunud nädalal kinnitas Venemaad väisanud Ühendriikide välisminister Hillary Clinton, et USA-l ei ole kavas raketikilbi elemente Gruusia territooriumile paigutada. Clintoni sõnul on ta teadlik sellest, et raketikilbiküsimus tekitab Venemaale väga suurt muret, mistõttu võiksid Ühendriigid ja Venemaa omada ühist raketitõrjeprogrammi

Barack Obama administratsiooni otsus loobuda raketikilbi osiste paigutamisest Poola ja Tšehhi territooriumile tekitas aga taas spekulatsioone, et raketikilbi radari võiks paigutada hoopis Gruusiasse või Aserbaidžaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles