Iraan nõuab ÜRO Julgeolekunõukogult rünnaku hukkamõistmist

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lippudesse mähitud kirstud pühapäevase suitsiidirünnaku ohvrite surnukehadega.
Iraani lippudesse mähitud kirstud pühapäevase suitsiidirünnaku ohvrite surnukehadega. Foto: AP / Scanpix

Iraan nõudis eile, et ÜRO Julgeolekunõukogu mõistaks karmilt hukka pommirünnaku, milles nädalavahetusel sai surma 49 inimest, nende seas mitu kõrget sõjaväelast.


«Islamivabariik Iraan ootab, et ÜRO Julgeolekunõukogu reageeriks toimunud terrorirünnakule maksimaalse karmusega ja mõistaks selle teravalt hukka,» ütles Iraani saadik maailmaorganisatsiooni juures Mohammad Khazaee.

Iraani Revolutsioonikaardi juht ütles eile, et pühapäevases ohvriterohkes enesetapurünnakus süüdistataval sunnirühmitusel on sidemeid USA, Briti ja Pakistani luuretalitustega, teatas uudisteagentuur ISNA.

Iraani ajakirjanduse teatel võttis vastutuse pühapäevase rünnaku eest Sistan-Balutšistani provintsis sunnirühmitus Jundollah (Jumala Sõdurid).

«Islamivabariik on otsustanud võtta kasutusele kõik vahendid, et tuua see terrorirühmitus kohtu ette. Me ootame, et rahvusvaheline kogukond, sealhulgas meie naaberriigid, täidaksid selles suhtes oma rahvusvahelisi kohustusi,» lisas Khazaee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles