Leedu president avas Facebookis konto

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaite
Dalia Grybauskaite Foto: Liis Treimann

Leedu president Dalia Grybauskaite liitus tänasest suhtlusportaaliga Facebook ning ootab, et poolehoidjad end seal tema sõbraks lisaksid.

«President tahab olla kursis kaasaegse eluga,» põhjendas uudistevõrgule ELTA konto avamist tema pressiesindaja Linas Balsys. «Facebook avaldab mitteametlikku infot presidendist ja tema tegemistest, näiteks pilte tema vabaaja tegevustest, infot, mida tema ametlikule kodulehele ei panda.»

Balsys märkis, et suuremal osal maailma liidritest – näiteks USA presidendil Barack Obamal ja tema Prantsuse kolleegil Nicolas Sarkozyl ning Saksamaa kantsleril Angela Merkelil – on suhtlusportaalides oma kontod.

Üheks tõukeks Grybauskaite isikliku konto avamisele oli ka tema toetajate poolt valimiste ajal avatud Facebooki toetusvõrgustiku menu. «Seal oli Grybauskaitel umbes 5000 toetajat, nüüd julgustame neid kõiki liituma presidendi uue leheküljega,» ütles Balsys. Käesoleva uudise postitamise ajaks oli toetuskogukonnas jätkuvalt üle 5100 liikme, presidendi värskel kontol oli end sõbraks lisada jõudnud juba üle 350 inimese.

Kõneisik tunnistas, et kontot aitab presidendil hallata tema meeskond, kuid nii palju, kui riigipeal aega on, üritab ta selle kaudu ka ise rahvaga suhelda.

Kui Grybauskaitel on tänasest Facebookis isiklik konto, kus inimesed saavad teda lisada oma sõbraks, siis Eesti presidendil Toomas Hendrik Ilvesel on samas portaalis olemas toetuslehekülg, kus huvilised saavad hakata fänniks. Praeguse seisuga on president Ilvesel üle 1700 fänni. Lisaks on olemas temale pühendatud 353 osalejaga vestlusgrupp.

Ka eksisteerib Eesti presidendi nimel konto suhtlusportaalis Orkut, kuid selle puhul näikse olevat tegu leheküljega, millest riigipea ise tõenäoliselt teadlik pole. Orkutis on avatud ka kaks president Ilvese toetajate gruppi, kuhu kuulub vastavalt 1460 ja viis inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles