Tänavune piraadirünnakute arv ületab mulluse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania merepolitsei tabatud Somaalia piraadiga.
Hispaania merepolitsei tabatud Somaalia piraadiga. Foto: Reuters / Scanpix

Tänavu esimese üheksa kuu jooksul ründasid piraadid laevu rohkem kui mullu samal perioodil, vahendab uudistevõrk AFP Rahvusvahelise Merendusameti värsket raportit.



«Rünnakute kasv on otseselt seotud kasvanud piraatlusega Somaalia ranniku lähedal ja Adeni lahes,» nentis Rahvusvaheline Merendusbüroo oma värskes raportis. Kui mullu ründasid mereröövlid Somaalia ranniku lähedal 12 korda, siis tänavu oli neid intsidente seal 47. Adeni lahes tõusis vastav näitaja 51-lt 100-le.

Üle maailma oli tänavu esimese üheksa kuu jooksul 306 piraadirünnakut. Mullu samal ajal oli neid 293. Rekordaastal 2003 tungisid piraadid laevadele kallale 344 korda.

Samas märkis merendusamet, et edukate kaaperdamiste arv on tänavu märkimisväärelt langenud. Mereröövlite kätte langeb keskmiselt iga üheksas laev, mida nad ründavad. Mullu oli vastav näitaja 6,4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles