Gruusia poliitik: separatiste tunnustavad varsti 7 Ladina-Ameerika riiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba president Raúl Castro ja Vene riigipea Dmitri Medvedev. Kuuba on üks riikidest, mis võib varsti Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat tunnustada.
Kuuba president Raúl Castro ja Vene riigipea Dmitri Medvedev. Kuuba on üks riikidest, mis võib varsti Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat tunnustada. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia opositsioonijuht väljendas eile hirmu, et seitse Ladina-Ameerika riiki tunnustavad varsti Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust, ning kehutas Gruusia valitsust astuma samme selle «hukatusliku protsessi peatamiseks».


«On suur tõenäosus, et Kuuba, Boliivia, Ecuador, Dominikaani Vabariik, Honduras, Antigua ja Grenada tunnustavad Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust,» ütles Gruusia tööpartei üks liidritest Ioseb Šatberašvili Interfaxi teatel.

«Selle hukatusliku protsessi peatamiseks peab Gruusia valitsus Hollywoodi kassafilmide finantseerimise asemel alustama viivitamatult diplomaatilist tööd Ladina-Ameerika riikidega,» ütles ta.

Šatberašvili kahetses, et Gruusial pole üheski eelmainitud riigis diplomaatilist esindust ning ütles, et seevastu Venemaa tegutseb Lõuna-Ameerikas intensiivselt.

Opositsioonipoliitiku sõnul võivad ka Valgevene ja Ukraina Gruusia separatistide iseseisvust tunnustada. Ukrainast rääkides viitas ta presidendivalimiste ühe favoriidi, Kremli-meelse Viktor Janukovitši varasematele sõnavõttudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles