Somaalia mässulised hauvad kättemaksu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia islamistid ähvardasid Ugandat ja Burundit.
Somaalia islamistid ähvardasid Ugandat ja Burundit. Foto: AP / Scanpix

Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud Somaalia islamiäärmuslaste rühmitus Al-Shabab lubas rünnata Burundi ja Uganda pealinnu.

Mässuliste kinnitusel soovivad nad sel moel vastata nende riikide rahuvalvajate raketirünnakutele, milles Somaalia pealinnas Muqdishos hukkus vähemalt 30 inimest, vahendas Reuters.

«Me paneme nende inimesed nutma. Me ründame Bujumburat ja Kampalat... Me viime võitluse nendesse kahte linna ja me hävitame need,» ähvardas Al-Shababi kõrge komandör šeik Ali Mohamed Hussein.

Islamiäärmuslaste rühmitused Al-Shabab ja Hezb al-Islam üritavad saada kontrolli pealinnas ja Somaalia lõunaosas, kus sõda on kestnud juba peaaegu kaks aastakümmet.

90ndate alguses alanud konflikt Somaalia islamistide, valitsusvägede ja neid toetavate Etioopia sõdurite ning Aafrika Liidu rahuvalvajate vahel on nõudnud vähemalt 300 000 inimelu.

Burundi ja Uganda on mõlemad panustanud Aafrika Liidu AMISOM kontingenti 2500 meest, kes hoiavad korda Somaalia pealinnas. Neljapäeval tulistasid nad vähemalt 35 raketti Bakara turu pihta, kus peitusid mässuliste lahingüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles