Britid on kaotamas usku võitu Afganistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid Helmandi provintsis.
Briti sõdurid Helmandi provintsis. Foto: Reuters / Scanpix

Briti avalikkus on kaotamas usku, et sõda Afganistani mässulistega on võimalik võita, selgus laupäeval avaldatud arvamusküsitlusest.

Channel 4 tellitud YouGov küsitlusest selgub, et 48 protsendi vastanute meelest ei ole Briti väed võitmas sõda Talibaniga ja võit «ei ole võimalik». 2007. aasta augustis arvas sama 36 protsenti brittidest.

Kolmkümmend kuus protsenti vastanuist arvas, et sõda veel ei võideta, kuid võit on lõpuks siiski võimalik, mis näitab kahe protsendipunkti suurust langust võrreldes 2007. aastaga.

2001. aastal USA sissetungi järel alanud sõda on viimastel kuudel üha verisemaks muutunud. Kokku on Afganistanis hukkunud 222 Briti sõjaväelast.

Küsitluse kohaselt soovib 62 protsenti brittidest, et London väed aasta jooksul ära tooks. 25 protsendilt 29ni kerkis nende arv, kes pooldavad vägede Afganistani jäämist nii kauaks kui vaja.

Laupäeval pidid Londonis toimuma meeleavaldused, kus protestitakse sõja vastu ja nõutakse vägede Afganistanist ära toomist.

Selle kuu alguses teatas peaminister Gordon Brown, et saadab Afganistanis juba teeniva 9000 sõduri juurde veel 500 sõjaväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles