Somaallasi sunniti hukkamisi pealt vaatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia islamimässulised treeninglaagris.
Somaalia islamimässulised treeninglaagris. Foto: AFP / Scanpix

Islamistlikud mässulised on sundinud sadu somaalia naisi ja lapsi vaatama pealt kahe spioneerimises süüdistatud mehe hukkamist.


Al-Shabaabi mässulised sõitsid Somaalia lõunaosas mööda Merca linna ning käskisid valjuhääldi abil linnaelanikel hukkamisele koguneda. Ühtlasi anti korraldus koolid tolleks päevaks sulgeda, kuna mässulised tahtsid, et ka lapsed jälgiksid, kuidas süüalused maha lastakse, kirjutas

BBC

.

Enamik kohalolijatest olid naised ja lapsed.

BBC teatel on Al-Shabaab ka varem kohalike noorte seas vägivalda propageerinud. Hiljuti korraldasid nad riigi lõunaosas Kismayos viktoriini, mille auhindadeks olid Kalašnikovi automaadid, käsigranaadid ja tankitõrjemiinid.

Al-Shabaab tahab, et noored oma aega ei raiskaks, vaid keskenduksid õilsatele eesmärkidele nagu oma maa-ala ja usundi kaitsmine.

Auhinnatseremoonial kutsusid mässulised lapsevanemaid noortele juba varases eas õpetama, kuidas relvadega ümber käia.

Somaalia lastekaitseorganisatsioonide sõnul viib vägivaldset islamismi jutlustav Al-Shabaab noorte seas läbi ajupesu, et värvata uusi võitlejaid. Rühmituse eesmärk on kehtestada äärmuslik islamivõim mitte ainult Somaalias, vaid ka mujal Aafrikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles