Saksa mereväelased nabisid kinni seitse arvatavat piraati

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa mereväelased pidasid kinni seitse arvatavat piraati.
Saksa mereväelased pidasid kinni seitse arvatavat piraati. Foto: AFP / Scanpix

Saksa sõjalaeva FGS Karlsruhe meeskond tabas Somaalia ranniku lähistel arvatavad piraadid, kes väidetavalt üritasid India ookeanis kaaperdada Prantsuse kalatraalerit.


Piraadid avasid Prantsuse kalalaeva pihta tule 350 meremiili kaugusel Somaalia pealinnast Muqdishost idas, kuid põgenesid pärast seda, kui laeva pardalt avati piraatide pihta tuli, teatati Euroopa Liidu mereoperatsiooni EU NAVFOR ametlikus avalduses, vahendas Reuters

Põgenevaid piraate asus jälitama aga Hispaania helikopter, kellel õnnestus piraadid peatada. Seejärel saabus sündmuspaigale juba Saksa sõjalaev, mille meeskond seitse piraati kinni pidas.

Euroliidu liikmesriikide sõjalaevad patrullivad Somaalia rannikuvetes, Aafrika idarannikul ja India ookeanil, kus viiakse läbi rahvusvahelist mereväeoperatsiooni, mille eesmärk on julgeoleku tagamine ning regiooni läbivate kauba- ja reisilaevade saatmine.

Üle maailma oli tänavu esimese üheksa kuu jooksul üle 300 piraadirünnaku. Mullu samal ajal oli neid 293. Rekordaastal 2003 tungisid piraadid laevadele kallale 344 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles