Venemaa raketikatsetus ebaõnnestus täielikult

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ei saa olla rahul nurjunud raketikatsetustega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ei saa olla rahul nurjunud raketikatsetustega. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa uusima strateegilise mandritevahelise raketi Bulava katsetus ebaõnnestus täielikult.


Tuumaallveelaev Dmitri Donskoi naasis polügoonilt baasi raketti välja tulistamata. Sõjaväeallikad ei soovinud kommenteerida, mis võis katsetuse nurjata, vahendas Interfax.

NATO klassifikatsioonis SS-NX-30 nime kandvat raketti on katsetatud korduvalt, kuid ebaõnnestunuid katseid on olnud edukatest rohkem. Mitteametlike teadete kohaselt on 12st katsest ebaõnnestunud seitse.

Borei-klassi uutele allveelaevadele mõeldud uus mandritevaheline rakett on loodud Topol-M raketi põhjal ja seda võib varustada ka tuumalõhkepeadega. Need suudavad kanda tuumalõhkepea rohkem kui 8000 kilomeetri kaugusel asuva sihtmärgini.

Moskva Soojustehnika Instituudi peadirektor ja peakonstruktor Juri Solomonov otsustas pärast eelviimast ebaõnnestunud raketikatsetust tagasi astuda, kuid on siiski jätkanud tööd instituudi peakonstruktorina. Peadirektori ametikohustused võttis üle Sergei Nikulin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles