Lavrov pakub Vene, Leedu ja Poola välisministri kohtumist Kaliningradis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: AFP / Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov tegi neljapäeval Moskvas Leedu ametivenna Vygaudas Ušackasega kohtudes ettepaneku korraldada 2010. aasta algul Kaliningradis Leedu, Poola ja Vene välisministrite kolmikkohtumine.


«Ma toetasin Lavrovi algatust korraldada selline kohtumine, mis aitaks kaasa arutelule Euroopa Liidu ja Venemaa suhete arengust, keskendudes Kaliningradi enklaavi rollile neis suhetes,» ütles Ušackas pärast kohtumist BNSile.

Tema kinnitusel on Leedu olnud alati huvitatud selliste suhete arendamisest ning kavas on allkirjastada Leedu-Vene lepe, mis lihtsustaks piiriületust. Lõppjärgus on ka samalaadne Vene-Poola lepe, lisas Ušackas.

Ministri sõnul jagab ta Lavrovi suhtumist Vene-Leedu kahepoolsete suhete arendamisse, «Me mõistame, et oleme naabrid, jääme alati naabriteks ja peame looma rohujuuretasandil koostöö, mis oleks kasuks mõlema riigi elanikele,» ütles Ušackas.

Mõlemat poolt huvitavatest valdkondadest nimetas ta vabakaubandust, transporti, turismi, majandus- ja kaubanduskoostöö edendamist ja viisarežiimi lihtsustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles