Ukraina teatas 11st seagrippi surnud inimesest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripi ravis kasutatav Tamiflu.
Seagripi ravis kasutatav Tamiflu. Foto: AFP / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko teatas 11 kindlalt seagrippi ehk uude grippi A/H1N1 surnud inimesest, riik otsustas kolmeks nädalaks sulgeda kõik koolid.


«Haiglatesse on viidud 951 inimest,» rääkis riigipea Interfaxi vahendusel. «32 on surnud, neist 11 surid kindlalt seagrippi.»

Seagripiepideemia puhkemist kinnitas ametlikult ka tervishoiuminister Vassõl Kniaževitš. «Meil on vaja palju tööde teha.»

Ametivõimud keelasid ära kõik massiüritused - kontserdid ja kinoseansid.

Ka ukrainlaste liikumist riigi lääneosas piirati. Ühest rajoonist teise pääseb vaid juhul, kui sõitmiseks on väga mõjuv põhjus. Peaminister Julia Tõmošenko ütles, et korralduste kehtimisaega võidaks pikendada, kui olukord seda vajab.

Ukraina pöördus abipalvega nende riikide poolel, kellel on A/H1N1 vastu rohtu, vahendas Interfax.

Riikliku julgeoleku- ja kaitsekomitee sekretär Raisa Bogatõrjova rääkis, et vajaliku humanitaarabi hulka võiksid kuuluda ravim Tamiflu, näomaskid ja kunstliku hingamise aparaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles